Gepost op vrijdag 22 juni 2018 om 11:12u.

Codious – Saint Aygulf 2018

Na een jaar hard werken was het weer zover: de jaarlijkse week op reis met de collega’s. Dit jaar stond Saint Aygulf op het schema, een dorpje aan de kustlijn gelegen op 5 km van Frejus, tussen Cannes en St. Tropez. Volledig klaar voor de autorit om een beide 12u spraken we ’s nachts af in Hasselt om met een aantal wagens de trip in te zetten. Chauffeurs zouden om de paar uur afwisselen, zodat iedereen op zijn beurt even kon uitrusten en bovendien kregen een aantal van ons de kans om eens met de Maserati van de baas te rijden. Wie weigert zoiets?

Aangekomen op onze eindbestemming gingen we vooraleer we naar de villa gingen nog eerst even lunchen in een brasserie, genaamd “W”. Op het terras waren gelukkig vernevelaars geïnstalleerd, welke om de 10 seconden een frisse mist over het terras toverden. Toen iedereen voldaan was, was het tijd om onze villa te gaan verkennen. Iedereen koos een kamer en kamergenoot en de eerste zwembroeken werden bovengehaald. Terwijl de één zich nog snel insmeerde met zonnebescherming, blies de ander intussen de strandballen en luchtmatrassen op.

Fun

Aan recreatie was er aan de villa geen enkel gebrek. Voor de liefhebbers was er keuze uit: een keurig aangelegde petanque-baan, een pingpong-tafel, goals om voetbal te spelen. Bovendien was de tuin groot genoeg voor andere activiteiten. Daarom hadden we de volgende dag, na een bezoekje aan de lokale Decathlon, ook een volledige volleybal-set gekocht en deze ook geïnstalleerd in de tuin. Het duurde niet lang voor de eerste vingers gekneusd werden en onze collega Thomas ontdekte dat hij nog niet helemaal klaar was voor een spagaat. (zie video)

Voor de minder fanatieke sportievelingen was er verder de mogelijkheid om een spelletje Fifa of Call of Duty op de Playstation 4. Ook waren er ruim voldoende gezelschapsspellen voorzien, waaronder Qwixx, Cards against humanity, Exploding kittens, Bears vs babies, … Wanneer de avond viel was het uiteraard tijd voor beerpong. Gewapend met lokale pils en enkele vaten Desperados gingen ploegen van 2 elkaar telkens te lijf met 3 pingpong ballen. Wist je trouwens dat beerpong verschillende maten heeft? Zo hadden we een setje in normaal beerpong formaat, maar ook in shots-formaat en voor de écht dorstige medemens: een set van buckets ter grootte van strandemmers. Deze laatste set hebben we bovendien enkel gebruikt in het zwembad.

Drinks

Gelukkig hadden we zowel binnen als buiten een grote koelkast, zodat we niet steeds over en weer moesten lopen voor een frisse dorstlesser. Onze buitenkoelkast was volledig gevuld met Redbull, lokale pils, Corona, Gin Tonic, Whiskey en voor de liefhebbers een beetje cola. Hoewel er doorgaans de hele dag Gin-tonic werd geconsumeerd, zijn er nooit echt dronken voorvallen geweest en moesten er gelukkig geen katers bestreden worden.

Food

Onze maaltijden werden telkens subliem bereid door onze huischef Thomas, die telkens bijgestaan werd door enkele assisterende collega’s. Voor de eerste dag hadden we uiteraard BBQ voorzien. Sterker nog: BBQ met echt Belgisch vlees. Ervaring heeft ons geleerd dat het vlees in de lokale Franse supermarkt niet altijd van superieure kwaliteit is. Daarom hadden we in België nog een aanzienlijke voorraad vlees gekocht en deze in een grote actieve koeler/vriezer meegenomen naar onze villa in St. Aygulf. En of dat een goede keuze was! De steaks, ribbetjes, saté’s en koteletten waren ongelooflijk mals en perfect gebakken. Op andere dagen genoten we onder andere nog van Ceaser salad’s, spaghetti, pizza en pulled pork. Deze laatste was tevens één van de culinaire hoogtepunten, wederom heerlijk klaargemaakt door collega Thomas.

Een beetje verderop was er een lokale ijsverkoper, waar we nog van een heerlijk ijsje konden genieten na het avondeten. Zelf ga ik altijd voor de specialere smaken, zoals American Cookies en Kinder Bueno, maar er was ook voldoende keuze in standaard smaken.

Avondje restaurant

Ergens midden de week nam Bart (CEO) ons mee naar restaurant “La Réserve Gayrard” in Les Issambres even verderop. Daar werden we niet alleen getrakteerd op een heerlijk 3-gangen menu, maar ook op een adembenemend uitzicht. Onze tafel op het terras stond vlak naast een afgrond naast de zee. Achter het glazen paneel zag je enkel nog de uitgestrekte blauwe zee, terwijl de zon zich stilaan begon te verbergen. Terwijl de eerste flessen Champagne werden ingeschonken kozen we allemaal ons gewenste gerecht. Het menu gaf de keuze om als voorgerecht ofwel Carpaccio van zalm, rode biet en feta, of gemarineerde sneetjes runds in Thaïse stijl. Daarop volgde een heerlijk hoofdgerecht van ofwel in de pan gefrituurde kabeljauw met olijfolie en tomaten in provencaalse stijl, ofwel traag-gekookte kalfsfilet met een millefeuille van aardappel en krokante groentjes. Tot slot eindigden we met een dessert, waarbij er keuze was uit cheesecake met rode vruchten of een krokante chocolade cake met noten.

Moutainbike tocht

Op vrijdag was het tijd voor een mountainbike tocht in de bossen van l’Estérel te Saint L’Agay voor de liefhebbers. Gelukkig genoeg was het die dag minder warm en viel er soms een klein beetje regen ter verfrissing. De ongeveer 30km lange tocht kende een hoogtepunt bovenop de bergtop, ter hoogte van 335m. Hier was het tijd om even te rusten en bovendien te genieten van het uitzicht. Na onze drone even in de lucht te jagen voor wat beeldmateriaal was het tijd om weer af te dalen tussen de prachtige bergtoppen. Met snelheden tot 55 km/u scheurden we de berg weer af richting begane grond.

Slot

Helaas komt aan alle mooie liedjes al snel een eind en dat was ook deze week het geval. Gelukkig hebben we weer leuke herinneringen opgedaan en is er voor voldoende beeldmateriaal gezorgd tijdens de reis. Hiermee hebben we volgende aftermovie gemaakt:

[youtube v=”stMzOVnWByI”]